Kína tagad a lezuhant Blackhawk ügyében

Pakisztán után Kína is tagadta, hogy az iszlám köztársaság lehetővé tette kínai mérnököknek, hogy tanulmányozzák annak az amerikai harci helikopternek a roncsait, amely az Oszama bin Laden elleni kommandós akció során zuhant le a dél-ázsiai országban. <br /><br /><a href="http://mno.hu/portal/803544" target="_blank"><strong>• Pakisztán Kínának mutatta meg az amerikai roncsokat</strong></a>

MNO
2011. 08. 17. 9:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Londonban megjelenő Financial Times és a The New York Times is azt írta nemrégiben, hogy Pakisztán, amely jó kapcsolatokat ápol Kínával, megengedte kínai katonai mérnököknek, hogy fényképeket készítsenek a roncsról, és hogy mintát vegyenek különleges burkolatából, amely láthatatlanná teszi a gépet a radarok számára.

Teljesen képtelenek, minden alapot nélkülöznek ezek a jelentések – közölte szerdán szűkszavú közleményben a pekingi védelmi minisztérium. Előzőleg Pakisztán is visszautasította a két angol nyelvű lap állításait.

Oszama bin Laden al-Kaida-vezérrel májusban végzett egy amerikai elitalakulat Pakisztán északi részén, Abbotábádban. Az akcióban bevetett két Blackhawk helikopter közül az egyik lezuhant. A kommandósok kénytelenek voltak a helyszínen hagyni a roncsokat, mert már nem volt idejük rá, hogy megsemmisítsék. Pakisztán később visszajuttatta az amerikai hadseregnek a helikopter roncsait.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.