Kisebb a veszteség, de így is 700 millió forint felett maradt

Csökkentette veszteségét a Danubius Hotels Nyrt.; a cég az első fél évben 706 millió forint adózás előtti veszteséget könyvelt el a tavaly azonos időszaki 2,59 milliárd forintos mínusz után, bevétele pedig 2 százalékkal 19,44 milliárd forintra nőtt – közölte a szállodatársaság hétfőn a nemzetközi szabvány szerinti (IFRS) konszolidált, nem auditált jelentésében a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

MNO
2011. 08. 15. 18:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyarországi szegmens bevétele a jelentés szerint 2011 első hat hónapjában 11,2 milliárd forint volt, ami 2 százalékos növekedést jelent, mivel a szállodák foglaltsága 1,6 százalékponttal, 51,3-ról 52,9 százalékra nőtt. Tekintettel a költségek csupán mérsékelt növekedésére, valamint a foglaltság pozitív alakulására, az üzemi veszteség érdemben nem változott az év első felében, és 1,15 milliárd forint volt, azonban a második negyedévi üzemi eredmény 73 százalékos növekedés mellett 0,5 milliárd forintot tett ki.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.