Kitörési lehetőséget kínálnak a vállalkozóknak

Egyszerre kínál kitörési lehetőséget a kis- és közepes vállalkozásoknak, illetve növeli a helyi ipari övezet vonzerejét az a két vállalkozói ház, melyek építése rövidesen befejeződik Szolnokon – közölte a Gima Szolnok Ipari Park Kft. ügyvezetője csütörtökön.

MNO
2011. 08. 11. 11:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Koós László elmondta: a kivitelezés tavaszi megkezdéséhez képest rekordidő alatt valósul meg a beruházás, mely már az utolsó simításoknál tart. A szolnoki ipari parkban felépült létesítmények lényegében ipari csarnokok, melyek alapterülete együttesen megközelíti a 2000 négyzetmétert. A beruházók szándékai szerint kis- és közepes méretű vállalkozásoknak adnak majd otthont, új munkahelyeket teremtve a Tisza-parti megyeszékhelyen.

A szolnoki ipari parkban most folyó, összességében megközelítőleg nettó 650 millió forint értékű korszerűsítés, illetve bővítés pénzügyi forrásainak ötven százalékát a kft. korábban pályázaton nyerte el az Észak-alföldi operatív programon. Az építkezés így az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg, és 15 új munkahelyet is teremt.

Az épületek egyikébe már meg is kezdte a technológiája beszerelését az oda betelepülő vállalkozás: egy internetes kereskedelemmel foglalkozó cég. A még üresen álló csarnok bérbevételére vonatkozóan is folynak a tárgyalások: az érdeklődők között akad gépipari alkatrészek gyártásával és szervizeléssel foglalkozó is. A jelentkezők mindegyike magyar tulajdonú társaság – tette hozzá a vezető.

A projekttel párhuzamosan a Gima Szolnok Ipari Park Kft. kedvező üzleti konstrukciókat dolgozott ki a betelepülni szándékozó kkv-k számára. Emellett minden szakmai támogatást megad a cégek telephely-fejlesztési igényeinek kielégítéséhez is. Hangsúlyozta: az üzemeltető társaság átfogó módon segíti a kkv-k beruházásainak megvalósítását a telephely-létesítéstől a tervezés fázisán és a megvalósításon keresztül egészen a gazdaságos telephely-üzemeltetésig.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.