Kizárták Szélesi és Schrembi csapatát az Európa Ligából

Az európai szövetség kizárta a labdarúgó Európa Ligából Szélesi Zoltán és a máltai – tavaly a Ferencvárosban focizó – Andre Schrembi csapatát, a görög Voloszt.

MNO
2011. 08. 11. 9:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az UEFA a görögországi bundabotrányban játszott szerepe miatt száműzte a második számú sorozatából az együttest, mely jövő héten a selejtező negyedik fordulójában lett volna érdekelt. Az ítélet szerint a csapat további három évig nem szerepelhet a nemzetközi kupákban, ám ezt öt évre felfüggesztették. A Volosz jövő hétfőig fellebbezhet az ítélet ellen, a határidő három nappal a Paris Saint-Germain elleni EL-párharc első mérkőzése előtt jár le.

Az UEFA nem jelezte, hogy a görögök végleges kizárása esetén melyik csapat ugorhat be a helyére. A Voloszt július végén a botrány miatt száműzték az élvonalból Görögországban, ám szerdán a helyi szövetség fellebbviteli bizottsága helyt adott a klub fellebbezésének, és visszavette az együttest a legjobbak közé, igaz, a szezont 10 pont levonással kezdheti meg.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.