Könnygázzal és gumibottal oszlattak

A tunéziai változások lassúságával elégedetlen tüntetőket oszlattak szét hétfőn könnygázzal és gumibottal a fővárosban, Tuniszban, s más településeken.

MNO
2011. 08. 15. 20:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Országszerte több ezren tiltakoztak, mélyrehatóbb változásokat követelve. Tuniszban több százan gyűltek össze a belügyminisztérium előtt, s a kormány lemondását követelték. „Új forradalomra van szükség… semmi se változott” – kiabálta az egyik tüntető.

Az arab világban tovább terjedő, a régi rendszerek elleni tiltakozó megmozdulások az év elején Tunéziában kezdődtek, s rákényszerítették az országot hosszú időn át irányító Zin el-Abidin ben Ali államfőt, hogy távozzon posztjáról.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.