Kormánybiztosként Ókovács Szilveszter irányítja az Operaházat

A kormány a Magyar Állami Operaház irányításával kapcsolatos feladatok ellátására – 2011. augusztus 22. napjától az Operaház főigazgatói munkakörének betöltéséig, de legfeljebb kétéves időtartamra – Ókovács Szilvesztert kormánybiztossá nevezte ki – közölte hétfőn a miniszterelnök szóvivője.

MNO
2011. 08. 22. 14:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szijjártó Péter közleménye szerint az Orbán Viktor miniszterelnök által hétfőn aláírt kormányhatározat alapján a kormánybiztos irányítja az Operaház működését és gyakorolja a főigazgatói jogkört; gyakorolja a munkáltatói jogokat az Operaház dolgozói tekintetében; felügyeli az Operaház vagyonkezelésében lévő állami tulajdonú ingatlanok működését, fejlesztését; felügyeli az Erkel Színház rekonstrukciós munkálatait; javaslatot tesz a fővárosi zenés színházi struktúra átalakítására; kidolgozza a magyar zenekultúra fejlesztésének koncepcióját, melyben a vezető szerepet a Magyar Állami Operaház tölti be.

A kormánybiztos tevékenységét a miniszterelnök irányítja, feladata ellátásáért a miniszterelnöknek felelős – olvasható a kommünikében.

(MNO)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.