Kovácsék a döntőbe hajóztak, a kenusok egy kvótával zártak

A Kovács Katalin, Kozák Danuta kajakpáros bejutott a vasárnapi döntőbe 200 m-en a szegedi, olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokság szombat délelőtti programja során. A többi magyar egység a középfutamban folytathatja a legrövidebb távon. <br /><br /><a href="http://mno.hu/portal/804550" target="_blank"><strong>• Beindult a magyar aranyásás Szegeden + Képek</strong></a><br />

MNO
2011. 08. 20. 10:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pénteki győzelme óta immár 30-szoros vb-aranyérmes Kovács tavaly, Poznanban megnyerte ezt a számot Douchev-Janics Natasával, s most új társával, Kozákkal is esélyeshez méltóan mutatkoztak be. Az előfutamból csak az első hely ért egyenes ági fináléba kerülést, s ezt könnyedén szerezték meg a magyarok.

Az ötkarikás műsorban is szereplő számok közül Molnár Péter és Paksy Tímea (mindkettő K-1), valamint Bozsik Attila (C-1) egyformán második hellyel lépett tovább, és szintén második lett férfi K-2-ben Sík Márton és Beé István.

„Most második lettem, de ezek az előfutamok általában a ráhangolódásról szólnak – mondta a júniusi Eb-n ezüstérmes Molnár. – A kemény menet a középfutamban következik, arra lelkileg már jobban felszívja magát az ember. Jó formában vagyok, és érzem, hogy többen esélyesként kezelnek.”

A többi szám közül férfi C-2-ben Horváth Gábor és Foltán László harmadik, a női C-1-ben érdekelt Takács Kincső pedig negyedik lett előfutamában – a 10.30-kor rajtoló középfutamokban mindkét egységre újabb küzdelem vár.

Egy olimpiai kvótát szereztek a kenusok

Eldőlt, hogy a négy megszerezhető kvótából mindössze eggyel zárják a szegedi, olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságot a magyar kenusok, miután a 200 m-en érdekelt Bozsik Attilának nem sikerült bejutnia a vasárnapi döntőbe. A magyar versenyző csupán ötödik helyen ért célba szombati középfutamában, így a zárónapon a B vagy C fináléban szállhat vízre. Ebben a számban az első hét jut londoni indulási joghoz, így ez a kvóta – legalábbis egyelőre – elúszott. A hazaiak C-2 1000 m-en sem kvalifikálták magukat a döntőbe, azaz a szombaton, egy kilométeren aranyérmes Vajda Attila gyűjtött egyedül kvótát. Javításra még a jövő májusi európai ötkarikás kvalifikáción lesz lehetőség.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.