Közel 4000 méter magasan egyensúlyozott a kötélen

Ausztria legmagasabb hegycsúcsa, a Grossglockner melletti szakadék felett kifeszített szalagon egyensúlyozott végig egy osztrák férfi – írta kedden a Kurier című osztrák napilap.

MNO
2011. 08. 16. 12:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 23 éves Michael Kemeter 3770 méter magasan, a Palaviccini lavinafolyosó (kuloár) felett hajtotta végre a szédítő mutatványt a hét végén. A férfi ezzel osztrák magassági rekordot döntött a „highline”-nak (magas kötél) nevezett extrém sporton belül: ez volt az Ausztriában legmagasabban kifeszített kötél, amelyen valaha is végigsétált valaki.

Kemeter mezítláb és fedetlen felsőtesttel, a derekához erősített biztosítókötéllel lépdelt végig a meredély felett a 2,5 centiméter széles, 45 méter hosszú szalagon. A Kurier tudósítása szerint napsütéses időben indult el a szakadék egyik végéről, de a „célban” már havazás fogadta. Óránként harminc kilométeres széllel kellett megküzdenie, és a kötél nemcsak hogy ingott a szélben, de a hóesésben jegesedni is kezdett.

A férfi saját elmondása szerint már hét világrekordot is felállított, egyet biztosítókötél nélkül. A múlt hét végén a stájerországi Grüner See (Zöld-tó) felett kifeszített 160 méter hosszú kötélen lépdelt végig, és ezzel megdöntötte a víz felett egyensúlyozás világcsúcsát.

Kemeter 2009-ben ismerkedett meg ezzel a sporttal, és mára professzionális szintet ért el benne. Mint elmondta, az ő szemében a grossglockneri volt a világon az egyik legszebb helyen kifeszített „highline”, és különleges élmény volt a számára, hogy elsőként járt a szakadék felett.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.