Kristóf Attila: (kiben volt kurázsi )

MNO
2011. 08. 16. 7:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kristóf Attila: A nagy meglepetés akkor ért, amikor váratlanul szóba hozta három évvel ezelőtt meghalt Natasa kutyámat. „Nagyon megszerettem azt a kiskutyát ismeretlenül is és átérzem, mit jelent az elvesztése. Nekem is volt kutyám. Ha megengedi, elmesélek egy kedves és kissé mulatságos történetet. Pannonhalmán építkezés folyt és a biztonsági őr odahozott egy úgynevezett őrző-védőt, egy néhány hónapos német juhász kölyköt. Én naponként kitolattam magamat a szabadba, hogy egy-egy órát ott töltsek, s minek tagadjam, pár hét alatt sikerült magamhoz édesgetnem a kiskutyát. Egy idő után, amikor meglátott közeledni, odarohant hozzám és felugrott az ölembe. Ez aztán konvencióvá vált. Ám közben a kiskutya megnőtt, s negyvenkilósan ugyanúgy gyakorolta a szokásjogot, mint azelőtt. Végül a falnak kellett támasztani a tolószékem hátulját, hogy fel ne döntsön. De a szeretet örömét mégsem vehettem el tőle. Nem csak az embernél nagy dolog a szeretet.”

(Magyar Nemzet, 2011. augusztus 16.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.