Külföldi száguldozókat bírságoltak

Tizenkilenc külföldi gyorshajtót sújtottak helyszíni bírsággal a rendőrök csütörtökön az M5-ös autópálya kecskeméti szakaszán tartott közúti sebességmérő akció során – közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

MNO
2011. 08. 11. 19:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mihályné Bornemisza Eleonóra tájékoztatása szerint a bírságolást az a közelmúltban életbe lépett jogszabály-módosítás tette lehetővé, amelynek alapján a sebességtúllépésen ért autósokra kiszabott pénzbüntetés – szigorúan ellenőrzött feltételek között – immár újra a helyszínen is rendezhető. Mivel ez a változás a külföldi járművezetők felelősségre vonását is megkönnyíti, csütörtökön elsősorban rájuk figyelt a razziában közreműködő tizenhárom rendőr – tette hozzá az őrnagy.

A járőrök összesen 21 gyorshajtóval szemben intézkedtek, közülük tizenkilenc külföldi – német, szerb, osztrák, román, szlovák és montenegrói – állampolgár volt. A szabálytalankodókkal szemben többnyire 30-30 ezer, összesen 630 ezer forint helyszíni bírságot rótt ki a hatóság – tette hozzá a szóvivő. A nap „rekordere” óránként 195 kilométeres sebességgel száguldott a bemérés pillanatában, ami 60 ezer forintjába került a sofőrnek.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.