Lánctalpak dübörgésére riadtak

Páncélozott katonai járművek vonultak be szombat hajnalban a Szíria középső részén fekvő Homsz város Halidzse nevű negyedébe, ahol előző nap öt kormányellenes tüntetőt öltek meg a biztonsági erők – közölte a londoni székhelyű Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH).

MNO
2011. 08. 20. 10:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rámi Abder-Rahmán, az OSDH elnöke közölte, hogy egész éjjel és szombat reggel lövöldözések voltak Homsz több negyedében is. A Bassár el-Aszad elnök uralma ellen tiltakozó tüntetők a ramadán, a muzulmán böjti hónap harmadik péntekén is az utcákra tódultak. A tüntetők ellen alkalmazott újabb erőszak a legfrissebb adatok szerint 31 életet követelt, az áldozatok közül tizenhárom Homszban és vonzáskörzetében vesztette életét. A lázadás bölcsőjeként számon tartott Deraa város térségében tizenöt civilt öltek meg, huszonöt tüntető pedig megsebesült.

A Sana hivatalos hírügynökség három rendőr és két civil haláláról számolt be. Az alavita kisebbséghez tartozó Aszad csütörtökön arról biztosította Ban Ki Mun ENSZ-főtitkárt, hogy véget vetett a katonai és rendőri műveleteknek, de emberjogi aktivisták szerint a karhatalom továbbra is lő a tüntetőkre.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.