Lassult a gazdasági növekedés a fejlett országokban

Tovább lassult a gazdasági növekedés a fejlett országokban a második negyedévben az elsőhöz képest. Magyarországon stagnált a gazdaság a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) hétfőn publikált adatai szerint.

MNO
2011. 08. 22. 16:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 34 tagországban átlagosan mindössze 0,2 százalékkal gyarapodott a hazai össztermék (GDP) április-június között az első negyedévi 0,3 százalékos növekedést követően. Ezzel sorban már a negyedik negyedévben lassult a növekedés az OECD-országokban.

A jelentés szerint elsősorban az Európai Unió és az euróövezet gazdaságának lassulása a felelős a gyenge teljesítményért, miután az eurót használó 17 országban mindössze 0,2 százalékkal bővült a GDP a második negyedévben az elsőhöz képest.

Éves bázison 1,6 százalékos volt a növekedés az OCED-országokban április-június között, az első negyedévben még átlagosan 2,4 százalékos GDP-bővülést tudtak felmutatni. A legnagyobb növekedés Németországban volt, 2,7 százalék, Japánban viszont majdnem egy százalékkal zsugorodott a gazdaság.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.