Leállították a tüntetők elleni hadműveleteket

Bassár el-Aszad szíriai elnök azt közölte telefonon Ban Ki Mun ENSZ-főtitkárral, hogy leállították a tüntetők elleni hadműveleteket az országban – jelentette be csütörtökön a világszervezet.

MNO
2011. 08. 18. 5:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A főtitkár „kifejezte rémületét azon legutóbbi jelentések hallatán, amelyek szerint Szíriában továbbra is tömegesen megsértik az emberi jogokat, és a szíriai biztonságiak túlzott erőt alkalmaznak a lakossággal szemben, egyebek között Latakia város ar-Rámel negyedében, ahol több ezer palesztin menekült él. A főtitkár hangsúlyozta, hogy azonnal le kell állítani minden hadműveletet és tömeges letartóztatást” – olvasható az ENSZ közleményében.

Aszad nem sokkal korábban még azt hangoztatta, hogy országa nem enged a nemzetközi közösség arra irányuló nyomásának, hogy hagyjon fel a katonai műveletekkel.

Diplomaták szerint az ENSZ Emberjogi Főbiztossága kérni fogja csütörtökön a Biztonsági Tanácsot – amely ezen a napon tanácskozik a szíriai válságról –, hogy indíttasson vizsgálatot a Nemzetközi Büntetőbírósággal (ICC) a szíriai tüntetések véres elfojtása ügyében.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.