Legkevesebb 12 vadászgép szállt fel

Újabb légicsapást hajtott végre a török légierő péntek hajnalban Észak-Irakban a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) szakadár szervezet táborai ellen – jelentette a török állami sajtó.

MNO
2011. 08. 19. 7:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szűkszavú tájékoztatás szerint a repülőgépek a Kandil-hegységben lévő PKK-táborokat támadták. Szemtanúk szerint csütörtök éjjel legkevesebb 12 vadászgép szállt föl a délkelet-törökországi Diyarbakir melletti légitámaszpontról.

Előző nap, csütörtök hajnalban nagyszabású, összehangolt támadást hajtott végre a török haderő a kurd lázadók észak-iraki állásai ellen. A közlés szerint a tüzérség akkor 168 célpontot támadott, a légierő pedig hatvan bevetést hajtott végre a török–iraki határ térségében, valamint török területtől délre, az iraki–iráni határhoz közel fekvő Kandil-hegységben. A török biztonsági erők közlése szerint összesen 30 repülőgép támadta két hullámban a kurd légvédelmet és a lázadók rejtekhelyeit, köztük azokat a táboraikat, amelyekben a PKK vezetőit sejtették.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.