Lesből támadtak, három katona meghalt

Kurd gerillák lesből rajtaütöttek egy katonai konvojon Törökország keleti részén szombat este, és három katonát megöltek.

MNO
2011. 08. 14. 9:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Biztonsági források közlése szerint az iraki határ közelében, Sirnak tartományban támadtak meg járőröző katonákat a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) nevű kurd szervezet gerillái, s a kibontakozó tűzharcban három katonával végeztek.

Abdullah Öcalan, a PKK bebörtönzött vezetője ügyvédein keresztül megüzente híveinek, hogy egyezséget kötött a török féllel egy „béketanács” felállításáról, aminek a 40 ezer ember halálát okozó, 27 éve tartó konfliktus lezárása a célja. Mindazonáltal az ország délkeleti részén továbbra sem hagytak fel a támadásokkal a kurd gerillák.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.