Lovas István: Túl magas az ingerküszöb

MNO
2011. 08. 17. 6:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Folyamatosan azt panaszoljuk magunknak és a világnak, hogy kettős mércével mérnek és kipécéznek bennünket, de arra nem gondolunk, hogy mi magunk ugyanezt tesszük saját magunk kárára. Egy nyugat-európai vagy tengerentúli lap a legritkább esetben ad teret egy magyar nagykövet helyreigazításának, még olyankor sem, amikor a legdurvább tényhamisítás jelenik meg Magyarországról, akár többször az adott ország vezető vagy első vonalbeli lapjában. Nálunk viszont elképzelhetetlen lenne, hogy egy nagyköveti reagálást – nemhogy cikkét – bármely sajtótermék visszautasítana. A neoliberális oldal e téren azért jobban áll. Mint augusztus 3-i cikkemben már említettem, az Amerikai Népszava főszerkesztője már akkor haza akarta rendeltetni Kounalakis nagykövet asszonyt, amikor az pusztán megpendítette, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök Bill Clinton amerikai elnökhöz hasonlóan nagy hiánnyal vette át a kormányrudat.

(Magyar Nemzet, 2011. augusztus 17.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.