Lövöldözés volt az észt védelmi minisztériumban

„Fegyveres incidens” volt csütörtökön az észt védelmi minisztérium épületében – közölte a tárca szóvivője. Peeter Kuimet részetekkel egyelőre nem tudott szolgálni, mert ő nem tartózkodott a helyszínen. Mint mondta, a védelmi miniszter sem volt az incidens idején épületben. A rendőrség nagy erőkkel vonult ki az épülethez, amelyet körülzártak, és sok a mentőautó is.

MNO
2011. 08. 11. 14:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Postimees című észt lap honlapja szerint délután három óra körül több lövés is eldördült az épületben, amelyet ezután a hátsó bejáraton keresztül csaknem teljesen kiürítettek. Egyes szemtanúk szerint túszokat is ejtett a lövöldöző, akiről tudni vélik, hogy oroszul beszél.

A legnagyobb észt lap internetes oldala szerint golyóálló mellényt viselő rendőrök hatoltak be az épületbe, és később lövésnek vélt zajt lehetett hallani. Ezek után egy kommandós alakulat is a helyszínre érkezett. Robbanóanyag keresésére kiképzett kutyákat is bevittek. A Delfi internetes híroldal riportere azt mondta, hogy két ember ugrott ki egy ablakon és rohant el a második lövés után.

Szemtanúk két, rendszám nélküli mikrobuszt láttak a minisztériumhoz hajtani, s az egyiknek az antennájára gyászszalag volt kötve.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.