Magas a szennyvíz kokainkoncentrációja

Az európai nagyvárosok közül Antwerpenben a legnagyobb a szennyvíz kokainkoncentrációja.

MNO
2011. 08. 15. 14:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Huszonegy európai metropolisz szennyvizét elemezték, és a vizsgálat alapján – Londont és Amszterdamot megelőzve – Antwerpenben volt a legmagasabb a szennyvíz kokaintartalma – közölte Alexander Van Nuijs, az Antwerpeni Egyetem munkatársa a Gazet van Antwerpen című lap online kiadásában. A szakemberek különböző drogok – kokain, amfetamin, extasy, heroin és metadon – maradványai után kutattak. Mint megállapították, a kábítószernyomok koncentrációja különösen ott magas a szennyvízben, ahol az adott anyagokat előállítják, vagy nagy számban fogyasztják. Belgiumban és Hollandiában például különösen az extasy és az ajzószerek maradványainak koncentrációja jelentős a szennyvízben, mivel főleg ezekben az országokban állítják elő az anyagokat – fejtette ki Van Nuijs.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.