Magyar beszállítókat keres a világcég

Beszállítókat keres Makón épülő gyára számára a svájci Givaudan, a világ legnagyobb élelmiszer-ipari vállalatai megrendelésére ízesítőnyagokat előállító cég igényeivel kedden ismerkedhettek meg a térségben működő vállalkozások.

MNO
2011. 08. 16. 20:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A partnerek kiválasztásánál előbb a gyár működtetésével kapcsolatos szolgáltatások területére, majd az alapanyag-beszállítói kör fejlesztésére koncentrál a vállalat – mondta Tóth Ferenc, a cég kommunikációs munkatársa, a Korona Információs és Szolgáltató Központban rendezett vállalkozói fórum kapcsán. A Givaudan minőségi, szolgáltatásnyújtási és költséghatékonysági szempontok alapján dönt arról, mely helyi vállalkozásokkal köt hosszú távú megállapodást – tette hozzá a szakember.

A makói ipari parkban tavasszal elkezdődött, 170 millió svájci frank értékű beruházás a tervek szerint halad, a kivitelezési munkák 2012 elején fejeződnek be, a próbaüzem a jövő év második negyedévében kezdődik el. Az új gyár előreláthatólag 2013-ban éri el teljes kapacitását munkalehetőséget kínálva háromszáz embernek a régióban.

Az üzem allergénmentes étkezési ízesítőkeverékeket, fűszerkeverékeket és porlasztva szárított ízesítőket gyárt majd, elsősorban sós csomagolt élelmiszerekhez. Ezekhez kizárólag feldolgozott mezőgazdasági vagy élelmiszer-ipari összetevőket használnak föl por, kivonat vagy granulátum formájában.

A cég 2012-től ütemezett áthelyezéssel tervezi az egyesült királyságbeli Bromborough-ból és a svájci Kemptthalból Makóra költöztetni a sós ízesítőanyag gyártását. A svájci tőzsdén jegyzett Givaudan S.A. a világ egyik vezető aromaanyag- és parfümgyártója, termékeit az élelmiszer- és kozmetikai iparban egyaránt felhasználják. A svájci Vernier központú társaság árbevétele 2010-ben 4239 millió svájci frank volt, s világszerte 86 helyszínen 8600 munkatársat foglalkoztat.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.