A partnerek kiválasztásánál előbb a gyár működtetésével kapcsolatos szolgáltatások területére, majd az alapanyag-beszállítói kör fejlesztésére koncentrál a vállalat – mondta Tóth Ferenc, a cég kommunikációs munkatársa, a Korona Információs és Szolgáltató Központban rendezett vállalkozói fórum kapcsán. A Givaudan minőségi, szolgáltatásnyújtási és költséghatékonysági szempontok alapján dönt arról, mely helyi vállalkozásokkal köt hosszú távú megállapodást – tette hozzá a szakember.
A makói ipari parkban tavasszal elkezdődött, 170 millió svájci frank értékű beruházás a tervek szerint halad, a kivitelezési munkák 2012 elején fejeződnek be, a próbaüzem a jövő év második negyedévében kezdődik el. Az új gyár előreláthatólag 2013-ban éri el teljes kapacitását munkalehetőséget kínálva háromszáz embernek a régióban.
Az üzem allergénmentes étkezési ízesítőkeverékeket, fűszerkeverékeket és porlasztva szárított ízesítőket gyárt majd, elsősorban sós csomagolt élelmiszerekhez. Ezekhez kizárólag feldolgozott mezőgazdasági vagy élelmiszer-ipari összetevőket használnak föl por, kivonat vagy granulátum formájában.
A cég 2012-től ütemezett áthelyezéssel tervezi az egyesült királyságbeli Bromborough-ból és a svájci Kemptthalból Makóra költöztetni a sós ízesítőanyag gyártását. A svájci tőzsdén jegyzett Givaudan S.A. a világ egyik vezető aromaanyag- és parfümgyártója, termékeit az élelmiszer- és kozmetikai iparban egyaránt felhasználják. A svájci Vernier központú társaság árbevétele 2010-ben 4239 millió svájci frank volt, s világszerte 86 helyszínen 8600 munkatársat foglalkoztat.
(MTI)
Magyar Péter brüsszeli mentelmi joga mögé menekül, hogy ne kelljen lopásért felelnie