Magyar kutyafajták kiállítása Devecserben

A pásztorkutyák legrangosabb nemzeti kiállítását rendezik szombaton Devecserben; az úgynevezett CAC kiállításra közel 150 négylábút neveztek be.

MNO
2011. 08. 19. 11:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az öt magyar fajta – puli, pumi, komondor, kuvasz, mudi – mellett nemzetközi kutyafajták is megmérettetnek az idén második alkalommal megrendezésre kerülő versenyen, ahol a nemzetközileg elfogadott törzskönyvvel rendelkező ebek szépségét díjazzák – mondta Hargitai Gábor, a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületének (MEOE) elnökségi tagja az MTI-nek. A pásztorkutya-kiállításra az ország minden részéről állatok hajtásával és terelésével foglalkozó kutyákat nevezhettek, közöttük összesen 36 fajtát lehet megkülönböztetni. A sárosfői vadászháznál megrendezésre kerülő egész napos programot a MEOE és a devecseri önkormányzat közösen szervezi. Az ingyenes rendezvényre játszóházzal, sétakocsikázással, rendőrségi bemutatóval, és kovácsbemutatóval várják az érdeklődőket.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.