Már 2200-an haltak meg a tüntetések elnyomása során

Szíriában elérte a 2200-at a demokráciát követelő tüntetések elnyomása során megölt emberek száma – jelentette be hétfőn az ENSZ emberi jogi főbiztosa. <br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/804897"><strong>• Magyarok nincsenek veszélyben, a követség folytatja a munkát</strong></a><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/804605"><strong>• Lánctalpak dübörgésére riadtak</strong></a>

MNO
2011. 08. 22. 17:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Navi Pillay Genfben, az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának rendkívüli ülésszakát megnyitva ismertette ezt az adatot. A kezdeményezők, amelyek között arab országok is vannak, a tanácskozással szeretnék fokozni a nyomást a damaszkuszi rendszerre, és fényt deríteni erőinek atrocitásaira, leleplezve az emberiesség elleni bűncselekményeiket.

„Az emberi jogok megsértése változatlanul folyik Szíriában” – hangsúlyozta a főbiztos. A biztonsági erők túlzott erőszakot alkalmaznak, nehézfegyvereket vetnek be – emlékeztetett.

A 47 tagállamot képviselő tanács előreláthatólag kedden hoz határozatot, amelyben felszólítja a szíriai hatóságokat az erőszak beszüntetésére, valamint független vizsgálóbizottság beengedésére az események helyszínére. A szíriai ENSZ-nagykövet ennek elébe vágva kijelentette, hogy országa kész fogadni egy küldöttséget valamikor „a közeljövőben”, azután, hogy a szíriai fél elvégezte a saját vizsgálatát.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.