Már a szerbek is Horvátországot választják

A nyaralási szezon végéig több mint 100 ezer szerb turista keresi fel Horvátország adriai nyaralóhelyeit. Ez azt jelenti, hogy az idén – számítások szerint – 15 százalékkal többen mennek Szerbiából Horvátországba nyaralni, mint tavaly.

MNO
2011. 08. 15. 19:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A B92 belgrádi hírügynökség a Horvát Idegenforgalmi Minisztérium és a Horvát Idegenforgalmi Közösség adataira hivatkozva arról számolt be, hogy a szerb turisták az idén több mint 50 millió euróval gyarapítják Zágráb idegenforgalmi bevételét.

A B92 híre szerint, amelyet a Tportal.hr zágrábi hírportál is ismertet, az év első felében 46 592 szerbiai turista látogatott Horvátországba, ahol 256 780 vendégéjszakát töltöttek el, azaz 6 százalékkal többet, mint tavaly.

Horvátország az idén 230 ezer eurót költött nagyobb részt Szerbiában, kisebb részt Bosznia-Hercegovinában az adriai nyaralóhelyek népszerűsítésére. Ennek az összegnek több mint a fele tv-reklámokra ment el, a kisebbik részét pedig a Belgrádban, Újvidéken és Szabadkán kiragasztott plakátokra költötték.

A szerbek által leginkább kedvelt horvátországi nyaralóhelyek közé tartozik általában az Isztriai-félsziget, azon belül is elsősorban Porec és Rovinj, de kedvelt helynek számít a Kvarner-öböl térsége is. A szerb turisták többnyire egyéni szervezésben indulnak horvátországi nyaralásra.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.