Már ez a terület is kalózveszélyes

Nyugat-Afrika vizein a kalózveszély ma már ugyanolyan nagy, mint Szomália közelében, ahol eddig a legtöbb kalóztámadást hajtották végre – közölte csütörtökön a Nemzetközi Hajózási Iroda (IMB).

MNO
2011. 08. 11. 17:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bejelentés szerint különösen a Nigéria és Benin partjai mentén közlekedő hajókat fenyegeti veszély. A brit biztosítókat tömörítő Lloyd's Market Association pár napja ugyanabba a kockázati csoportba sorolta a Nigéria és a szomszédos Benin körüli vizeket, mint a Szomáliához közelieket.

Az év első felében a két nyugat-afrikai ország közelében 18 kalóztámadást hajtottak végre. Ez kevesebb ugyan annál, mint amit a szomáliai kalózok számlájára írnak, de szakértők szerint a nigériai vizeken végrehajtott támadásoknak csak egy részét jelentik be, mert sok hajó illegális olajszállítmányt visz, más járművek tulajdonosai pedig attól félnek, hogy ha jelentik a kárt, biztosítási díjaik megemelkednek.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.