Már meccs közben is lőnek

Negyven percig tartott egy mexikói első osztályú labdarúgó-bajnoki mérkőzés, amelynek azért lett vége idő előtt, mert a stadion tőszomszédságában lövöldözés tört ki.

MNO
2011. 08. 21. 15:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az északi Torreón városban zajló szombati Santos-Morelia meccsen 0-0-s állásnál, nem sokkal a szünet előtt érzékelték a dörrenéseket a játékosok, akik azonnal az öltözőbe menekültek, míg a húszezres nézősereg egy része a pályán igyekezett menedéket találni. Végül is nem tört ki pánik, a rendezők hangosbeszélőn keresztül nyugtatták a szurkolókat, akik a csetepaté zárultával békésen hagyták el a stadiont.

A lövöldözésben egy rendőr sérült meg. A hátteret még vizsgálják, de az egybehangzó hírügynökségi jelentések a Mexikóban dúló drogháború részeként értékelik az incidenst, amelyben fegyveresek egy autóról lőttek rá a rendőrökre. A közép-amerikai ország kormányzatának a kábítószer-kereskedelem visszaszorítása, a drogkartellek felszámolása végett indított, s jó fél évtizede tartó hadjáratával összefüggésben becslések szerint eddig mintegy 42 ezren vesztették életüket Mexikóban.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.