Már nem New York a divat fővárosa

London, és nem New York a divat fővárosa 2011-ben: a változás leginkább az Alexander McQueen elhunyt divattervező és Kate Middleton személye iránti érdeklődésnek köszönhető egy felmérés szerint.

MNO
2011. 08. 17. 12:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Global Language Monitor nevű szervezet a nyomtatott és az elektronikus sajtóban, valamint a közösségi hálón követett nyomon – jelen esetben a divattal kapcsolatos – szavakat és kifejezéseket. Kiderült, hogy Londonnak sikerült letaszítania New Yorkot a trónról, amelyet évek óta birtokolt a csoport szerint. A brit főváros a harmadik helyről ugrott az élre.

„Szemtanúi lehetünk annak, hogy két eredeti médiacsillag, Kate Middleton és Alexander McQueen milyen hatással lehet a helyezésre. Adataink azt mutatják, az ő személyük hozott diadalt Londonnak New York felett” – fogalmazott Bekka Payack a Global Language Monitor részéről.

Kate Middleton, aki Vilmos brit herceggel kötött házassága óta a Katalin cambridge-i hercegnő nevet viseli, nemzetközi divatikon lett, miután eljegyezte magát a brit trónöröklési sorrendben második helyen álló Vilmossal. Alexander McQueen 2010-ben öngyilkos lett, divatmárkája azonban tovább él. Öröksége is nagy hatású, a New York-i Metropolitan Múzeumban nemrég zárult az a rekordot döntő kiállítás, amelyet munkásságának szenteltek. A hercegnő esküvői ruháját a McQueen-vonal művészeti igazgatója, Sarah Burton tervezte.

Londont és New Yorkot Párizs követi a rangsorban, majd Milánó és Los Angeles következik. A lista nyolcéves történetében először tört be az élmezőnybe, azaz az első tízbe Berlin és Szingapúr.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.