Még jobb lesz az ivóvíz

Az eddiginél is tisztább, jobb ízű lesz Százhalombatta ivóvize az új, úgynevezett TwinOxide-os fertőtlenítési eljárásnak köszönhetően – közölte a polgármesteri hivatal szóvivője szerdán.

MNO
2011. 08. 17. 15:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A település kommunális szolgáltatója, a Szákom Kft. menedzsmentje azért döntött a világ számos országában már sikerrel használt víztisztítási módszer kipróbálása mellett, mert ez a granulátum sokkal hatékonyabban és gyorsabban pusztítja el a kitermelt vízben lévő baktériumokat, gombákat, vírusokat, egysejtűeket és az egyéb populációt, mint a hagyományos klór – mondta Nyilas Hajnalka. Ráadásul nem kölcsönöz kellemetlen szagot vagy ízt a víznek, környezetbarát, illetve növeli az üzembiztonságot is, hiszen nem okoz a csővezetékeken korróziót – tette hozzá. A szóvivő elmondta, hogy az új technológia bevezetésének pontos időpontjáról tájékoztatni fogják a lakosságot, mert az átállás során a jelenlegi rendszerbe való beavatkozás miatt átmenti zavarosság fordulhat elő.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.