Megállapodtak a tartozásról

Megállapodott szerdán Udvardy György pécsi megyés püspök és Horváth István, Szekszárd polgármestere (Fidesz–KDNP) a pécsi egyházmegye a szekszárdi önkormányzat felé fennálló 285 millió forintos tartozásának kifizetéséről.

MNO
2011. 08. 10. 17:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Pécsett kötött szóbeli megállapodás szerint az egyházmegye 2012. június végéig fizeti ki teljes egészében a tartozást, kamatokkal növelve; az első százmillió forintos részletet augusztus 31-ig átutalja a szekszárdi önkormányzatnak – tájékoztatott Horváth István. A polgármester közlése szerint megerősítették, hogy az egyházmegye továbbra is elkötelezett a Szekszárdon vállalt oktatási feladat mellett.

Az egyházmegye 2008-ban 300 millió forintért vásárolta meg Szekszárdon a Garay téri általános iskola épületét, ahol jelenleg a Szent József Katolikus Általános Iskolát működteti, a vételárból azonban akkor csak 15 millió forintot fizetett meg.

A Pécsi Egyházmegye a honlapján olvasható közleményben megerősítette a megállapodás létrejöttét, amit annak érdekében kötöttek meg, hogy a „katolikus általános iskola továbbra is zavartalanul működjön”.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.