Megbüntették a gúnyolódó kapust

Pénzbüntetésre ítélték a svájci Thun labdarúgócsapatának kapusát, aki több mérkőzés után is hangszórón keresztül üvöltve lelkesítette gárdája szurkolóit, s egyben gúnyolta az ellenfelet.

MNO
2011. 08. 11. 6:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

David da Costának 2500 svájci frankot kell befizetnie, miután a helyi liga fegyelmi bizottsága „ismételt nyilvános káromkodás” miatt bűnösnek találta. A hálóőr a Grasshoppers elleni, július 24-i győzelem, illetve egy héttel azt megelőzően, a Servette elleni siker alkalmával is használta a lefújást követően a szócsövet – akkor ráadásul úgy, hogy felmászott a nézőket a pályától elválasztó kerítésre.

A liga megállapítása szerint a 25 éves kapus viselkedése sportszerűtlen volt, és csak azért úszta meg az eltiltást, mert ő és klubja is bocsánatot kért a történtekért.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.