Meghosszabbíthatják Arsene Wenger eltiltását

Fegyelmi eljárást indított pénteken az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) Arsene Wenger, az Arsenal vezetőedzője ellen, mert a francia szakember megszegte az eltiltásával járó korlátozásokat csapata keddi Bajnokok Ligája-mérkőzésén.

MNO
2011. 08. 19. 15:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Wenger az olasz Udinese ellen 1–0-ra megnyert selejtezős összecsapáson csak a VIP szektorban foglalhatott helyet, az előző idényben ugyanis egymeccses eltiltással sújtották, mert az FC Barcelonával szemben elveszített nyolcaddöntős párharc után élesen kritizálta a visszavágót vezető bíró tevékenységét.

A szakvezető azonban kedd este mobiltelefonon kommunikált, SMS-eket küldött a kispadon őt helyettesítő Boro Primorac másodedzőnek, s ezzel az UEFA tájékoztatása szerint megsértette az érvényben lévő büntetésére vonatkozó szabályokat.

„Az UEFA fegyelmi szabályzata kimondja, hogy az eltiltott vezetőedző semmilyen formában nem kommunikálhat csapata tagjaival a mérkőzés alatt, s kizárólag a lelátóról követheti a játékot ” – áll az európai szövetség közleményében, amely szerint az UEFA illetékesei a félidőben figyelmeztették Wengert.

A 61 esztendős szakvezető kedden úgy nyilatkozott, a szabályzat nem egyértelmű, az ő értelmezésében mindenben az előírások szerint cselekedett.

Az UEFA hétfőn tárgyalja az ügyet, s nagy valószínűséggel meghosszabbítja Wenger eltiltását, az Arsenal már pénteken jelezte, fellebbezni fog az ítélet ellen.

A BL-csoportkörbe jutásért zajló párharcok visszavágóit jövő kedden és szerdán rendezik, az Arsenal szerdán lép pályára Udinében.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.