Megrázta őket történelmük első bankrablása

Történelme első bankrablásán van túl a Cook-szigetekhez tartozó Aitutaki, amelynek lakói a rablók miatt elvesztették spórolt pénzük java részét.

MNO
2011. 08. 18. 18:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismeretlenek a napokban fosztották ki a Bank of the Cook Islands egyik fiókját, 200 ezer új-zélandi dollárt zsákmányoltak – közölte a polgármester csütörtökön. A történtek megviselték a kétezres lélekszámú sziget lakóit – mondta John Baxter a Radio New Zealand adónak. „A Bank of Cook Islands a közösségé. Minden lakó, a nagymamák, de még a diákok is ott őrizték spórolt pénzüket” – folytatta a polgármester.

A Cook-szigetek fővárosából, Rarotongából küldött nyomozók kizárták, hogy a rablást helyi fiatalok követték volna el. „Kis közösség a miénk, alig kétezres. Többé-kevésbé mindenki ismeri a másikat. Ha néhány itteni fiú lenne a bűnös, eljárt volna a szájuk, és kiderül a dolog” – mondta a sziget vezetője. Baxter szerint a rendőrség most azt vizsgálja, hogy a rablók nem a 3200 kilométerre fekvő Új-Zélandról érkeztek-e hajóval Aitutakira.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.