Megszabadult volna kutyájától

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) eljárást indított egy budapesti nő ellen, aki állatorvossal indokolatlanul akarta elaltatni kutyáját – írta szerdán a Police.hu.

MNO
2011. 08. 17. 19:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közleményük szerint a Tetovált Állatmentők Egyesületének tagjai tettek feljelentést kedden egy 45 éves budapesti nő ellen, aki korábban egy józsefvárosi állatorvosi rendelőbe vitte négyéves kutyáját, hogy altassák el. Az állatorvos szerint a kutya állapota ezt nem indokolta, ezért a hatályos állatvédelmi törvény figyelembevételével megtagadta az elaltatást.

Az adatgyűjtést végző rendőröknek több lakó elmondta, hogy az állat gazdája nem megfelelő körülmények között, bezárva tartotta kutyáját. Házkutatást tartottak a nő lakásán, és a kutyát átadták a hatósági állatorvosnak, ő pedig a Tetovált Állatmentők Egyesületére bízta. Az ügyben a BRFK VIII. kerületi rendőrkapitánysága állatkínzás vétségének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen folytat eljárást – írta a Police.hu.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.