Megtalálták az ellopott Rembrandt-művet

Megtalálták az amerikai hatóságok azt a Rembrandt-tintarajzot, amelyet a hét végén egy kaliforniai kiállításról loptak el.

MNO
2011. 08. 16. 15:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 250 ezer dollárra becsült értékű, 1655-ben készült Az ítélet című rajz egy magánkiállításról tűnt el szombat este a felkapott tengerparti Martina del Rey településen lévő Ritz-Carlton luxusszállodából.

A Los Angeles megyei rendőrfőnök hivatala részletekkel nem szolgált a műkincs megkerülésének körülményeiről.

A lopással kapcsolatban a hatósági szóvivő kedden elmondta, hogy a Rembrandt-rajz semmilyen módon nem volt rögzítve a bemutatón, egy festőállványra vagy valamilyen hasonló faállványra állították. A képet az alatt a pár perc emelte el a tolvaj, amíg a tárlat kurátora elfordult, hogy egy potenciális vásárlóval beszéljen egy másik kiállított műről.

A szóvivő nem tudta megmondani, hogy az ügyfél a rablóbanda tagja volt-e, de megjegyezte, hogy feltehetően nem magányos akció történt, az elkövetőnek lehetett tettestársa.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.