Megújult Zalaszentgrót belvárosa

Csaknem negyedmilliárd forint európai uniós támogatással újult meg Zalaszentgrót belvárosa, amelyet a korábbi és a jelenlegi polgármester részvételével avattak fel szerdán.

MNO
2011. 08. 17. 13:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Baracskai József (MSZP), a város jelenlegi polgármestere felidézte, hogy évtizedekkel ezelőtt buszmegálló, vendéglő és tekepálya, valamint több szükséglakás is volt a római katolikus templom melletti történelmi városközpontban. A 330 millió forintos teljes beruházáshoz 239 millió forint forrást nyújtott a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács, a város 55 millió forintot adott, a konzorciumi partner, a Grót-Coop Zrt. pedig 36 milliós összeggel járult hozzá a munkálatokhoz.

A fejlesztés révén a teret és a környező utcákat – parkosítással és díszburkolattal – gyalogosövezetté alakították, egy foghíj beépítésével turisztikai irodának helyet adó épületet emeltek, amelynek udvarán termelői piac nyílik. A Grót-Coop a közeli üzletházát a tetőtér beépítésével bővítette.

Manninger Jenő (Fidesz–KDNP), a fejlesztési tanács elnökeként arról beszélt, hogy egy városközpont megújulása nemcsak esztétikai, de gazdasági kérdés is, és az egész város életéhez hozzájárul. Hozzátette, hogy a jelenlegi uniós fejlesztési ciklusban még elérhető forrásokat a vállalkozások támogatására kívánják fordítani.

Császár József (Fidesz–KDNP), a város korábbi polgármestere úgy fogalmazott: csaknem tíz éven át készültek a Templom tér felújítására. A Zala közeli kőhídja, a Batthyány-kastély és a 250 éves kegyhely műemléki környezetében az egyházközség támogatás nélkül újította fel a templom homlokzatát és tetőzetét.

Vigh László (Fidesz–KDNP), a térség országgyűlési képviselője köszöntőjében azt mondta: egy város vezetése akkor teszi jól a dolgát, ha az adott lehetőségeket a lehető legjobban kihasználja. Ma az országnak, a városnak és környékének az a legnagyobb kihívás, hogy legyen elegendő munkahely, amely lehetőséget teremt a családok megélhetésére, a gyermekek iskoláztatására – fogalmazott.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.