Menekültek a lakók a lángoló budapesti épületből

Tűz volt szombatra virradóan egy XVIII. kerületi társasház egyik lakásában. A tűzoltók 15 kocsival vonultak ki hozzá, és hamar eloltották. Sérült nincs, de a házat ki kellett üríteni, és a lakók egyelőre nem térhetnek vissza lakásukba, mert az egyik főfal megrepedt. A BKV egyik melegedőbuszában fogják megvárni egy statikus véleményét a repedésről – közölte az MTI-vel a fővárosi tűzoltóság sajtóügyeletese.

MNO
2011. 08. 20. 7:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kinizsi és a Fiatalság utca sarkán lévő házban keletkezett tűzhöz fél négykor riasztották a tűzoltókat. A négyemeletes ház egyik alsó lakása gyulladt ki. Tulajdonosa a saját lábán menekült ki, és szintén önállóan hagyta el a házat 30 másik lakó. Tíz lakót a tűzoltók segítettek ki úgy, hogy nekik már légzőálarcot kellett viselniük. Egy lakó fekvőbeteg, őt hordágyon hozták le. A tűz hatására meggyulladt egy felső lakás ablakkerete is. Ebben a lakásban nem tartózkodott senki – mondta Csámpai Attila. A kigyulladt lakás tulajdonosát a mentők kórházba szállították kivizsgálásra.

A sajtóügyeletes nyilatkozatakor a statikus meg nem érkezett meg a helyszínre. A házhoz tartott a BKV egyik melegedőbusza, amelyben a lakóknak meg kellett várniuk a reggelt, ugyanis legkorábban akkorra várták a statikus szakvéleményét arról, hogy visszaköltözhetnek-e lakásukba.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.