Merkel elítélte a gyújtogatásokat

Elítélte a berlini autógyújtogatásokat a német kancellár.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/804225" target="_blank"><strong>• Káosz a berlini utcákon</strong></a>

MNO
2011. 08. 18. 13:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Angela Merkel – aki csütörtökön Wiesbadenben a szövetségi bűnügyi hivatal évfordulós rendezvényén vett részt – külön nyilatkozatban foglalt állást a német főváros több kerületét is sújtó gyújtogatási hullámmal kapcsolatosan.

A kancellár úgy értékelte, hogy a német városok, köztük Berlin, még messze vannak az olyan erőszakos cselekményektől, amelyek a közelmúltban a nagy-britanniai városokat jellemezték. Ennek ellenére mélységes aggodalmának adott hangot a Berlinben történtek miatt, és élesen elítélte azokat, akik autókat gyújtogatnak, és ezáltal hidegvérűen emberéleteket is kockáztatnak. A német kormány mindent megtesz a biztonsági erők támogatására – hangsúlyozta Merkel.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.