Merlin Színház: felgyorsuló költöztetés

Felgyorsul a Merlin Színház Átrium moziba való költöztetésének folyamata: a főpolgármesteri kabinet csütörtöki ülésén elvi döntés született arról, hogy dolgozni kezdenek ezen a megoldáson, így a Merlin az eddig tervezettnél korábban elkezdhetné a munkát az új helyszínen – közölte Csomós Miklós főpolgármester-helyettes az MTI-vel, hozzátéve, hogy a volt Mikroszkóp Színpad ügyében még nem született végleges döntés, de január elejére szeretnék megoldani a helyzetet.

MNO
2011. 08. 19. 17:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az előzetes tervek szerint a Merlint január elsejére szerettük volna átköltöztetni az új helyszínre, most arról döntöttünk, hogy ezt az időpontot előbbre hozhatjuk” – mondta pénteken a kultúráért felelős főpolgármester-helyettes. Mint megjegyezte, konkrétumokról még nem számolhat be, mivel tisztázásra vár még számos részlet, például a jogi, a műszaki, a bérleti díjjal, a kulturális tartalommal kapcsolatos kérdések.

Kitért arra: ha a tárgyalásokon kiderül, hogy valamelyik fél, a Merlin vagy a Fővárosi Önkormányzat szempontjából előnytelen a dolog, akkor más megoldásra van szükség. „Szeretnénk, ha minél előbb és sikeresen megoldódna ez a kérdés, erre törekszik mind a két fél” – hangsúlyozta Csomós Miklós.

Magács László, a Merlin Színház igazgatója az MTI érdeklődésére elmondta, hogy szerződésük márciusban jár le a Gerlóczy utcai épületben. Az új helyszínnel kapcsolatos elképzeléseiről szólva megjegyezte: kezdetben – amikor a Merlin és az Átrium mozi párhuzamosan működne – az Átriumban kávézót alakítanának ki és némafilmeket vetítenének zenei kísérettel, különböző zenészekkel, különböző formációkkal. A későbbiekben az egykori mozi filmvetítésnek, színháznak, művészi kísérletezésnek egyaránt helyet adó összművészeti szintérré válna.

Csomós Miklós tájékoztatása szerint nincs még végleges döntés a Mikroszkóp Színpaddal kapcsolatban. Mint felidézte, a hasznosítási pályázatra nem volt érdeklődő. A legvalószínűbb lehetőségként a Thália Színházhoz való csatolást említette, de – mint mondta – más lehetőséget is megvizsgálnak, akár más színházról is szó lehet. „Ez attól függ, hogy ki tudja valamilyen funkcióval, lehetőség szerint színházi, kulturális funkcióval úgy kihasználni, hogy az a városnak jó legyen” – tette hozzá. „A helyzet nem könnyű, mert nincs túl nagy érdeklődés” – mondta a főpolgármester-helyettes, hozzáfűzve, hogy a helyzetet legkésőbb jövő év elejéig meg szeretnék oldani.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.