Milliárdos lakbértartozás

Közel hárommilliárd forint átutalására várnak a vidéki megyeszékhelyek. A summát a nagyvárosok attól a 18 ezer helybelitől követelik, aki nem fizeti pontosan az önkormányzati lakások bérleti díját. A megyeközpontok idén eddig száz lakbért nem fizető családot tettek ki a lakásokból, és további hétszáz ellen indítottak jogi eljárást.

Magyar Nemzet
2011. 08. 11. 3:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Óriási hátralékot halmoztak fel a vidéki nagyvárosok önkormányzati bérlakásaiban élő polgárok. Lapunk 18 megyeszékhelytől kért adatokat, és ezek azt mutatják: 18 ezer bérlő nem fizeti rendesen a lakbért. A szóban forgó személyek összesen 2,8 milliárd forinttal maradtak adósok, vagyis a helyhatóságok egy családtól átlagosan 160 ezer forintot követelnek. Az önkormányzatok tavasz óta felléphetnek nem fizető adósaikkal szemben, és ezt – mint kiderült – gyakorta meg is teszik: idén eddig nagyjából száz család hagyta el korábbi bérlakását. Némelyek a kilakoltatásról szóló jogerős döntés megszületése után önként távoztak, másokat a hatóság kényszerített kiköltözésre. Mindez azonban csak a kezdet, a megyeközpontok ugyanis további hétszáz család ügyében is megindították a kilakoltatással végződő jogi eljárást – írja a csütörtöki Magyar Nemzet, melyből további részleteket is megtudhat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.