Minden lépést rögzíteni kell a gazdáknak

Web-gazdálkodási naplót (Web-GN) kell benyújtaniuk szeptember 1. és november 30. között az Agrár-környezetgazdálkodási (AKG) programban részt vevő gazdálkodóknak a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatalhoz (MgSzH) – közölte a Magyar Agrárkamara (MA) szerdán.

MNO
2011. 08. 17. 15:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elektronikus úton történő adatszolgáltatásra egyrészt azért van szükség, mert így követik nyomon a folyamatot, másrészt ezzel is könnyítenek az adminisztrációs terheken. A közlemény szerint nem elég ugyanis az előírások szerint gazdálkodni, annak egyes lépéseit is rögzíteni kell.

A Web-GN benyújtása minden AKG-támogatásra jogosult gazdálkodó számára kötelező. A kitöltésben segítséget nyújtanak az agrárkamarai tanácsadók és a falugazdászok is. Aki nem teljesíti az adatszolgáltatást, vagy hiányosan közli az adatokat, az szankciókra számíthat – áll a tájékoztatóban.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.