Mindenki megkóstolhatja a Szent István-napi kenyeret

A Szent István-napi kenyér készítésének fortélyait mutatták be a szigethalmi Gere Pékségben csütörtökön.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/804113" target="_blank"><strong>• Szeptemberig biztosan nem emelnek árat a pékek</strong></a>

MNO
2011. 08. 18. 17:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szent István-napi kenyér receptúráját a Magyar Pékszövetség dolgozta ki, az új termékkel a prémium kategóriájú magyar péktermékek kínálatát gazdagítják. A kenyér sütéséhez csak búzalisztet használnak, krumplipürét kevernek bele, tartósítószert és más adalékanyagot viszont nem.

A bemutatón Kovács Zoltán kormányzati kommunikációért felelős államtitkár elmondta, hogy a Szent István-napi kenyeret pénteken délelőttől szombat estig kóstolhatják majd mindazok, akik kilátogatnak a budai rakpartra, az augusztus 20-i nemzeti ünnep rendezvényei részeként kialakított magyar ízek sétányára. Az államtitkár hangoztatta: mindenkit arra buzdít, hogy minél több magyar élelmiszert fogyasszon.

Kardeván Endre, az élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkár elmondta, hogy az idén mintegy négymillió tonna kenyérgabona termett az országban, amiből bőven fog exportra is jutni. Ez mintegy 5 százalékkal nagyobb mennyiség, mint a tavalyi termés – jelezte hozzátéve: sajnos az ár meglehetősen magas, 48 és 53 ezer forint között van tonnánként. Elmondta továbbá, hogy a tárolókapacitás teljesen elegendő, hiszen az utóbbi időben jelentős bővítések történtek. Így a kukoricatermés tárolásával sem lesz semmiféle probléma – jegyezte meg az államtitkár.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.