Mindkét karját leharapta a cápa

Könyékig leharapta egy férfi mindkét kezét egy cápa az orosz Távol-Keleten, a Tengermelléki terület déli részén lévő egyik üdülőhely strandján, és más súlyos sebeket is ejtett rajta.

MNO
2011. 08. 17. 20:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 25 éves férfit egy közeli település, Szlavjanka kórházába szállították, ott megműtötték, és az orvosok szerint túl van az életveszélyen. A támadás helyi idő szerint este 20, közép-európai idő szerint délelőtt 11 órakor történt. A sérültet egy szemtanú segítette ki a partra, és ő hívta a mentőket is.

Az üdülőkörzetben nyaralók nem mernek vízbe menni – jelentette az Interfax hírügynökség. A rendkívüli helyzetek minisztériumának munkatársai a térség öblei mentén üdülőket is figyelmeztették a veszélyre. Egyelőre nem tudni, milyen ragadozó követte el a támadást.

Az orosz Távol-Kelet vizeiben, a Japán-tengerben legalább 12 cápafaj él, köztük több olyan is, amelyet az „emberevő” fajták közé sorolnak. Ilyen például a nagy fehércápa és az akár négyméteresre is megnövő makócápa. Veszélyt jelenthet az emberre a közönséges pörölycápa is, amelynek egyedei nyáron a szerdai baleset színhelyétől jóval északabbra is eljutnak. A Japán-tenger északnyugati részén azonban csak a heringcápa gyakori, amely alakjában a nagy fehércápa közeli rokona, de jóval kisebb nála.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.