Molotov-koktélt dobtak egy roma családi házra

Ismeretlen tettesek Molotov-koktélt dobtak egy roma család házára szerdára virradóra a Prágától 80 kilométerre nyugatra fekvő Krtyben: egy férfi könnyebben megsérült, a tüzet sikerült azonnal eloltani – közölte Sona Budská, a helyi rendőrség szóvivője.

MNO
2011. 08. 10. 18:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hasonló eset történt nemrégiben a közép-csehországi Bychoryban, ahol egy égő fáklyát dobtak egy romák lakta házra. Ebben a támadásban senki sem sérült meg. A rendőrség egy hónapja négy férfit vett őrizetbe, akit azzal gyanúsítanak, hogy rasszista indítékú támadást követtek el a roma család ellen a Prágától keletre fekvő faluban.

A cseh rendőrségi szóvivő elmondta: a szerdára virradóra történt támadás célpontjává vált házban tizenkét „jóravaló roma lakik, akivel soha nem volt gond”. Az egyik férfi a lábán égési sérüléseket szenvedett, feltehetőleg akkor, amikor a tüzet oltották.

A rendőrség szándékos testi sértés okozása címén nyomozást indított. Az elkövetőt, ha bűnösnek találják, 12 évi börtönre is ítélhetik. „Egyelőre nem mondhatjuk egyértelműen, hogy rasszista indítékú támadás történt volna” – mondta Budská, de további részletekre nem tért ki. Korábban más lakott a megtámadott házban, és a rendőrség nem zárja ki, hogy tévedésből támadtak a roma családra.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.