„Most rögtön megöllek” – kiáltotta a fiú

Gyilkossággal való fenyegetés miatt két fiatalkorút, egy 17 éves fiút és egy 15 éves lányt vettek őrizetbe a rendőrök Hosszúpályiban – közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön.

MNO
2011. 08. 18. 16:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kelemen Éva tájékoztatása szerint a két fiatal szerdán a településen megállított egy kerékpározó helyi fiút, és pénzt követelt tőle. Miután megveréssel fenyegették, a fiú átadott száz forintot az általa látásból ismert két fiatalnak, majd megpróbált elmenekülni. A követelőző fiú utánafutott, és azt kiabálta: adjon neki egy ezrest és a telefonját, mert különben leszúrja. Amikor utolérte, egy 3-4 centiméter pengehosszúságú konyhakéssel megvágta a menekülő fiatal karját; a fiú könnyű sérüléseket szenvedett.

A megtámadott fiú biciklivel menekült, s közben mobiltelefonján hívta a rendőrséget. Támadója utolérte, s miután megtudta, hogy a rendőrséget hívja, azt mondta: „most rögtön megöllek”. A sértett elszaladt, támadója nem követte. A sértett által megadott személyleírás alapján a két elkövetőt gyorsan azonosították és elfogták a hosszúpályi rendőrőrs rendőrei. A rendőrség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének gyanúja miatt, a két fiatalkorú őrizetbe vétele mellett folytatja az eljárást – tájékoztatott Kelemen Éva.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.