Nagy Tamásé a Fradi-kispad

Lemondott posztjáról a Ferencváros labdarúgócsapatánál a vezetőedzői feladatokat szakmai igazgatóként ellátó Prukner László, ideiglenesen Nagy Tamást nevezték ki a helyére.

MNO
2011. 08. 16. 18:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az FTC MTI-hez elküldött keddi közleményéből kiderül, a szakember hétfő este négyszemközti beszélgetés keretében ajánlotta fel lemondását Kubatov Gábornak, az FTC elnökének és Orosz Pálnak, az FTC Zrt. vezérigazgatójának, s ezt a két vezető elfogadta.

„Prukner László hosszú gondolkodás után úgy döntött, hogy ha ezzel a döntésével segíti a Ferencvárost, akkor a saját érdekeit nem helyezi a klub érdekei elé” – olvasható a zöld-fehér egyesület közleményében. Kubatov Gábor kihangsúlyozta, a Ferencváros rengeteget köszönhet Prukner Lászlónak, aki az elmúlt egy évben szakmai szempontból kimagasló munkát végzett, melynek köszönhetően a Ferencváros újra megmutathatta magát az európai kupaporondon. Az elnök egyúttal sok sikert kívánt a távozó szakembernek, s kiemelte, Prukner az FTC labdarúgásának legnehezebb évében tett tanúbizonyságot mind emberi, mind szakmai kiválóságáról.

Az 50 éves Prukner tavaly júniusban vette át a Ferencváros irányítását, s az előző idényben bajnoki bronzérmet nyert a csapattal. A zöld-fehérek az OTP Bank Liga idei szezonjában öt forduló után két szerzett ponttal a 13. helyen állnak a tabellán.

A klub kedd este a honlapján jelezte: az FTC elnöke és a labdarúgó-szakosztály vezetője az első tárgyalást követően folytatja az egyeztetéseket László Csabával, és a mai nappal megbízott vezetőedzőnek Nagy Tamást nevezi ki.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.