Négy embert gyilkoltak meg + Képriport

Négy holttestet hantoltak ki a rendőrök Csepel egy erdős területéről – közölte a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) péntek délelőtt a rendőrség honlapján. <br /><a href="http://www.mno.hu/portal/803155" target="_blank"><br /><strong>• Nem szerb, hanem macedón lehetett a gyilkos</strong></a><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/803056"><strong>• „Az ember mindent elkövet, hogy mentse az életét” + Videó</strong></a>

MNO
2011. 08. 12. 9:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tájékoztatásuk szerint a halál pontos okát, idejét, körülményeit igazságügyi orvosszakértő bevonásával vizsgálják. Az NNI közölte, hogy emberölés bűncselekménye miatt indított nyomozást; a bűnügyről a nyomozás érdekében más információt egyelőre nem kívánnak adni. Bartha László, a Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője az MTI érdeklődésére nem kívánt nyilatkozni arról, hogy a bűnügynek hány gyanúsítottja van. Mindössze annyit közölt: a csepeli területen már befejezték a helyszínelést.

Az MTI tudósítója péntek délelőtt a holttestek megtalálásának a helyszínéről azt jelentette: semmi nem utal arra, hogy a terület 12 órával korábban még bűnügyi helyszín volt. Mindössze annyit lehet látni, hogy a – feltehetően a holttesteket rejtő – gödröket munkagép segítségével már feltöltötték, jól látszanak a gép által hagyott keréknyomok.

Az áldozatokat a nyomok szerint mintegy 25 négyzetméternyi területen áshatta el a tettes. A helyszín távol esik az aszfaltozott utaktól, az oda vezető földutak mellett illegális szemétlerakóhelyek vannak. Az is jól látszik, hogy nemrégiben a szemetes területen több autó megfordult, a fű le van taposva. A tudósító a helyszín környékén semmilyen mozgást nem tapasztalt.

Információink szerint egy szerb férfi gyanúsítható a bűncselekménnyel, aki élve ásta el áldozatait, majd pénzt követelt tőlük. Lapunk újságírójának csütörtök éjjel sikerült megszólaltatnia azt az erdélyi fiatalembert, aki megszökött a bűnözőktől; ő vezette nyomra a rendőröket, miután kiásta magát a gödörből, amelybe nyakig betemették. Elmondása szerint a szerb férfi kicsalta őt az erdőbe, ott egy hajléktalan házaspár segítségével fojtogatni kezdték, majd egy előre megásott gödörbe nyakig eltemették, a bankkártyáját pedig elvették, hogy arról pénzt vegyenek le.

Szerbia budapesti nagykövetségének tájékoztatása szerint a csepeli gyilkosságok feltételezett elkövetője nem szerb állampolgár és nem is szerb nemzetiségű.

(MTI, MNO)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.