Nehéz ilyen helyzetben eljutni a munkahelyre

Kedd éjféltől 24 órás általános sztrájkot tartanak a legnagyobb lengyel vasúttársaság, a Przewozy Regionalne (Regionális Vasutak – PR) munkavállalói, súlyos gondokat okozva annak a több mint 300 ezer utasnak, akik közül sokan a társaság szerelvényein járnak naponta munkába.

MNO
2011. 08. 17. 9:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bajokat tetézi, hogy a vasúttársaság a sztrájk idejére nem indít vonatpótló buszokat. A PR utasainak egy része előre megváltott jegyével igénybe veheti a Lengyel Államvasutak (PKP) intercity szerelvényeit, de ezek nem minden állomáson állnak meg.

A PR munkavállalói 280 zloty (18 200 forint) fizetésemelést követelnek, de a vasúttársaság vezetése erre csak több részletben lenne hajlandó. Cezary Grabarczyk infrastrukturális miniszter kedden este személyes felhívásban kérte a munkavállalókat, hogy álljanak el a munkabeszüntetéstől.

A Przewozy Regionalne a legnagyobb lengyel utasszállító vasúttársaság, a Lengyel Államvasutakból vált ki és önállósította magát 2001-ben. Naponta mintegy 2700 vonatot közlekedtet, amelyek több mint 300 ezer utast szállítanak. A társaság visszafizeti az utasoknak a szerdára vásárolt jegyek árát. A munkabeszüntetés 24 óráig tart, majd egy hétre felfüggesztik, de ha a szakszervezet nem tud megállapodni a PR vezetőségével, augusztus 24-én újrakezdődik.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.