Nekirontott a Matisse-képnek

Négy hónapon belül másodszor akart megrongálni világhírű festményt ugyanaz a támadó a washingtoni nemzeti galériában – ezúttal egy Henri Matisse-festménynek rontott neki.

MNO
2011. 08. 15. 18:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Susan Burnst augusztus 5-én tartóztatták le, amikor a galériában nekirontott Matisse 1919-ben készített Nő kalappal című festményének, megragadta és többször a falhoz vágta a képet. A műremeket szerencsére nem érte károsodás, csupán a keret sérült meg a többszöri ütés folytán – közölte hétfőn a rendőrség.

Az 53 éves nőt áprilisban már őrizetbe vették hasonló károkozás miatt, akkor Paul Gaugin Két tahiti asszony című festményét ütlegelte. Szabadon engedésekor feltételül szabták, hogy távol kell tartania magát az összes washingtoni múzeumtól és galériától. A mostani incidens következtében a város egyik pszichiátriájára szállították.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.