Nem gyengülnek a munkavállalók személyhez fűződő jogai

A szakszervezetekkel tartott csütörtöki konzultáció után a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) megvizsgálja, hogy az érdekképviseletek mely javaslatai építhetők be az új munka törvénykönyve tervezetébe, de az biztosra vehető, hogy nem gyengül a munkavállalók személyhez fűződő jogainak védelme, és nem csökken az alapszabadság, valamint az életkor alapján járó pótszabadság mértéke – közölte az NGM az MTI-vel csütörtökön.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/802855" target="_blank"><strong>• A szakszervezetekkel a munka törvénykönyvéről egyeztet a kormány</strong></a>

MNO
2011. 08. 11. 10:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pataky Péter, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének (MSZOSZ) elnöke a megbeszélés után az MTI-nek hangsúlyozta: egységes volt a szakszervezetek igénye arra, hogy politikai vitát kell folytatni a munka törvénykönyve módosításának szükségességéről, valamint arról, hogy ez milyen elvek mentén történjen.

Gaskó István, a Liga Szakszervezetek elnöke elmondta: a szakmai, szakértői javaslatokat csak politikai egyeztetés után lehet részletesen megvitatni, mert addig nem világos, hogy milyen irányok mentén alakítják át a munka világát. A szakszervezetek háromoldalú egyeztetést szeretnének, a munkaadók bevonásával tárgyalnának tovább – fűzte hozzá.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.