Nem indokolt kormánymegbízott kinevezése

Nem indokolt kormánymegbízott kinevezése Esztergomban – reagált a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) Tétényi Éva független esztergomi polgármester csütörtöki közleményére, amely szerint megszűnhet a közigazgatás szeptembertől Esztergomban, amennyiben addig nem érkezik kormánybiztos a városba.

MNO
2011. 08. 11. 11:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A KIM közleménye felhívja a figyelmet arra, hogy a Bertalan Judit kormánymegbízott által vezetett Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal és Tétényi Éva között folyamatos a párbeszéd, ezért nem indokolt a kinevezés.

A polgármester csütörtökön közölte: az esztergomi polgármesteri hivatal összeomlása már az előző városvezetés idején elkezdődött, mivel több osztály élén már akkor sem volt megfelelő szaktudású vezető, illetve megbízott vezetők látták el a szakmai feladatokat. Ez a folyamat a tavaly októberi választások óta felgyorsult.

Tétényi Éva emlékeztetett arra, hogy július 13-án azért fordult hivatalos levélben Navracsics Tibor miniszterelnök-helyetteshez, a KIM vezetőjéhez, hogy fontolja meg egy kormánybiztos kijelölését. A tárca ezután közleményben tudatta, hogy szükségtelennek tartja kormánymegbízott kinevezését a városban. A tárca augusztus 4-i közleményében az is állt: erre vonatkozó megkeresés az illetékes államtitkárság tájékoztatása szerint a minisztériumba nem is érkezett.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.