Nem lesz heteroszexuális büszkeség nap Sao Paulóban

Elutasította Sao Paulo konzervatív polgármestere, hogy a „meleg büszkeség” megmozdulásaira adott válaszként a heteroszexuálisok is úgynevezett büszkeségnapot tartsanak a brazil nagyvárosban.

MNO
2011. 08. 16. 11:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Helytelen a melegfelvonulással való összehasonlítás. A heteroszexuálisok nem kisebbség, nem szenvednek hátrányos megkülönböztetéstől vagy agressziótól szexuális beállítottságuk miatt” – indokolta a városi tanács határozatának megvétózását Geraldo Kassabe polgármester.

A melegek Sao Paulóban rendezett eseménye már 15 éve a világ legnagyobb felvonulásai közé tartozik. A legutóbbi, június 26-i karneválon a szervezők szerint csaknem négymillióan vettek részt.

Az ötletgazda Caros Apolinario minden év decemberének harmadik vasárnapját akarta a heteroszexuálisok ünnepnapjává nyilvánítani. A vallási csoportokat képviselő tanácsnok azt bizonygatta, hogy nem a homoszexuálisok elleni akcióról van szó, hanem „előjogaik” elleni tiltakozásról.

Példaként azt hozta fel, hogy a 20 milliós Sao Paulóban minden évben a meleg büszkeség napján hatalmas parádét tarthatnak homoszexuálisok a Paulista sugárúton, ugyanakkor a város nem ad engedélyt ugyanerre az útvonalra az úgynevezett Menet Jézusért felvonulásnak, amelyet neoprotestáns csoportok szerveznek.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.