Nem segített az edzőváltás

<p>A héten Prukner László lemondott a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzői posztjáról, ám a helyére ideiglenes jelleggel kinevezett Nagy Tamással sem sikerült egyelőre kikecmeregnie a hullámvölgyből a zöld-fehéreknek, ugyanis a Haladás 2-1-re győzni tudott az Albert-stadionban az OTP Liga 6. fordulójának záró mérkőzésén. A nap másik találkozóján az Újpest 1-1-re végzett a Diósgyőrrel.</p>

Pintér Patrick
2011. 08. 21. 20:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

ÚJPEST–DIÓSGYŐR 1-1 (0-0)
Budapest, Szusza Ferenc Stadion, 4800 néző. Vezette: Kovács J.
Újpest: Balajcza – Üveges (Wilson, 71.), Dvorschák, Mihajlovics, Pollák – Simon K., Egerszegi (Tajthy, 34.), Markovics, Böőr (Balogh B., 65.) – Barczi, Kabát. Vezetőedző: Zoran Spisljak.
DVTK: Rados – Vadász, Budovinszky, Gal, Gohér – Gallardo, Lippai (Arze, 65.), Abdourahman (Takács P., 55.), Dobos (Pál Sz., 76.) – Seydi, Menougong. Vezetőedző: Benczés Miklós.
Gólszerző: Kabát (51.), ill. Seydi (68.).

Az első félidő szinte valamire való helyzet nélkül telt el, Böőr és Kabát lövése ugyanis elkerülte a diósgyőri kaput, a másik oldalon pedig egyáltalán nem jegyezhettünk fel lehetőségeket. A második játékrész elején aztán megtört a jég, a vendégvédők hibáit kihasználva Kabát közelről megszerezte a vezetést az Újpestnek. Alig több mint negyedóráig örülhettek a lila-fehér drukkerek, ugyanis Seydi egy szépségdíjas csukafejessel egyenlített.

FERENCVÁROS–HALADÁS 1-2 (0-1)
Budapest, Albert Flórián Stadion, 3000 néző. Vezette: Iványi.
FTC: Végh – Balog Z. (Csizmadia, 44.), Rodenbücher, Otten, Junior – Jovanovics, Lisztes (Felipe Félix, 77.), Rósa D. – Oláh, Pölöskey, Somalia (Tóth B., 60.). Vezetőedző: Nagy Tamás.
Haladás: Rózsa – Sluká, Guzmics, Korolovszky, Tóth P. – Nagy I G., Kovács I. (Oross, 67.), Iszlai, Halmosi – Kenesei K. (Rajos, 87.), Vujovics (Búrány, 52.). Vezetőedző: Aczél Zoltán.
Gólszerző: Rósa (72. – 11-esből), ill. Vujovics (5.), Halmosi (58.).
Kiállítva: Sluká (64.).

A ferencvárosi védők asszisztálása mellett Vujovics már a 4. percben a vendégeket juttatta előnyhöz. A Fradi Lisztes felső lécen csattanó szabadrúgásával „válaszolt”, ám ezért nem járt gól. A második félidő elején Halmosi lövésével már 2-0-ra vezetett a Haladás, amely Sluká kiállítása miatt a 64. perctől emberhátrányban futballozott. Rósa először még kihagyott egy nagy helyzetet, jobban mondva Rózsa védett bravúrral. A 71. minutumban Guzmics vállal maga elé tette a labdát a tizenhatoson belül, amiért Iványi könnyű szívvel büntetőt ítélt, a zöld-fehérek középpályása már nem hibázott. A végén a csereként beállt Felipe Félix kétszer is gólt szerezhetett volna, ám előbb fejesét Rózsa piszkálta ki a jobb alsóból, majd a ráadás pillanataiban Junior szabadrúgása után a kapufára pöckölte a labdát. Így ismét pont nélkül maradt a Ferencváros.

Az élmezőny:
1. Debrecen 18 pont
2. Győr 18
3. Pécs 13
4. Honvéd 12
5. Videoton 10

A góllövőlistát az 5 gólos Danilo (Honvéd) és Perics (Kaposvár) vezeti.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.